Ruokalista

Kievarin keittiö on erikoistunut Oulun alueen gastronomiaan ja ruokakulttuuriin.
Ruokalista edustaa pohjoispohjalaista ruokakulttuuria parhaimmillaan.

Lähiruoka on Kievarin keittiön kulmakivi.
Valmistamme kaikki ruuat omassa keittiössämme Pikisaaressa. Merilohi tulee Norjasta Jäämereltä, muutoin käytämme vain suomalaista lihaa ja kalaa. Perunat, juurekset ja vihannekset hankimme lähialueelta. Käytämme vain karrageenittomia (E 407) maitotuotteita.

Erikoisruokavaliot voimme toteuttaa useimmissa annoksissa. Ole hyvä ja tiedustele asiaa tarjoilijaltasi

Arctic Food Lab

Sokeri-Jussin Kievarin ruokalistan AFL-merkillä varustetut annokset edustavat pohjoispohjalaisen keittiön perinteitä parhaimmillaan.

Arctic Food Lab

Arctic Food Lab on Oulun kulttuuripääkaupunkivuoteen liittyvä ohjelmakokonaisuus, joka tuo yhteen Oulun seudun gastronomian ja ruokakulttuurin toimijoita. Arctic Food Lab tuo esiin pohjoisen Suomen taivaan alla kasvaneiden raaka-aineiden ja arktisissa olosuhteissa syntyneen ruokaperinteen ainutlaatuisuutta. Sokeri-Jussin Kievarin ruokalistan AFL-merkillä varustetut annokset edustavat pohjoispohjalaisen keittiön perinteitä parhaimmillaan.
Sokeri-Jussi ja Arctic Food lab

Arctic Food Lab

Sokeri-Jussin Kievarin ruokalistan AFL-merkillä varustetut annokset edustavat pohjoispohjalaisen keittiön perinteitä parhaimmillaan.

Arctic Food Lab on Oulun kulttuuripääkaupunkivuoteen liittyvä ohjelmakokonaisuus, joka tuo yhteen Oulun seudun gastronomian ja ruokakulttuurin toimijoita.
Arctic Food Lab tuo esiin pohjoisen Suomen taivaan alla kasvaneiden raaka-aineiden ja arktisissa olosuhteissa syntyneen ruokaperinteen ainutlaatuisuutta.

Sokeri-Jussin Kievarin ruokalistan AFL-merkillä varustetut annokset edustavat pohjoispohjalaisen keittiön perinteitä parhaimmillaan.

Arctic Food Lab on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki

Alkuruuat

Oululainen rössypottu

13,80
~ veripaltusta, porsaansavukyljestä ja perunoista valmistettu keitto

Metsäsieniyllätys

14,20
~ kermaisella metsäsienimuhennoksella täytetty uuniperuna

Lohiruusuke

15,60
~ graavisuolattua merilohta, kermaista korvasienimuhennosta, perunaa

Pohjolan poronkieltä

16,50
~ keitettyä poronkieltä viipaleina, metsäsienisalaattia, puolukkaa

Siikaa tartar

18,40
~ graavisuolattua siikaa, punasipulia ja vuolukermaa leivällä, siianmätiä

Kievarin porokeittoa

18,60
~ kylmäsavustettua poronpaistia kermaisessa korvasienikeitossa

Siianmätileipä

19,50
~ siianmätiä, punasipulia ja vuolukermaa paahtoleivällä

Isoäidin keittiö

Suomalaisia perinneruokia

Karjalan paisti

28,80
~ uunipata naudan- ja porsaanlihasta, juureksia, puikulaperunamuhennosta

Meri-Lapin karitsanmaksaa

27,50
~ paistettua karitsanmaksaa, kuullotettua sipulia, puolukkaa, perunamuhennosta

Kievarin Klassikot

Kievarin Pihvipannu

35,00
~ grillattu häränulkofileepihvi, grillivoita, leivitetty porsaanleike, Bearnaisekastiketta, grillattua tomaattia, pekonipapuja, maalaisranskanperunoita

Meri-Lapin karitsanpotkaa

36,50
~ paahdettu karitsanpotka, paistinliemikastiketta, juureksia, perunamuhennosta

Pihlajanmarjakanaa

28,80
~ paahdettua kananrintaa, pihlajanmarjakastiketta, kasviksia, kutunjuustoperunoita

Luomutofua Kievarin tapaan

30,50
~ leivitettyä paistettua luomutofua, nokkospinaattikastiketta, kasviksia, uuniperuna

Kalapääruuat

Kuusamon muikkuja

35,00
~ ruisjauhoilla leivitettyjä voissa paistettuja muikkuja, puikulaperunamuhennosta

Luostarin merilohta

38,80
~ Valamon valkoviinissä ja kalaliemessä haudutettua merilohta, tillihollanninkastiketta, kasviksia, puikulaperunoita

Rautua Kievarin tapaan

47,50
~ paistettuja rautuseläkkeitä, korvasienimuhennosta, kasviksia, puikulaperunoita

Siikaa oululaisittain

48,20
~ voissa paistettuja siikaseläkkeitä, voivalkoviinikastiketta, siianmätiä, kasviksia, puikulaperunoita

Irnin kuhaa

49,50
~ voissa paistettuja leivitettyjä kuhaseläkkeitä, keitettyjä viiriäisen munia tillikermakastikkeessa, kasviksia, puikulaperunoita

Poroerikoisuudet

Lappilainen poronkäristys

36,80
~ poronpaistikäristys, puikulaperunamuhennosta, suolakurkkua puolukkaa

Pohjanhovin poronkieltä

38,00
~ paahdettua poronkieltä, korvasienikastiketta, juureksia, puikulaperunoita

Katajanmarjaporoa

52,60
~ paahdettua poronulkofileetä, ylikypsää poroa, katajanmarjalla ryyditettyä kermakastiketta, karpalohyytelöä, juureksia, puikulaperunoita

Kievarin härkää

Keittiömestarin pippuripihvi

47,80
~ pariloitu häränsisäfileepihvi haudutettuna pippurilla ryyditetyssä kermakastikkeessa, kasviksia, valkosipuliperunoita

Valkosipulihärkää

48,60
~ paahdettua häränsisäfileetä viipaleina, valkosipulinkynsiä, valkosipulivoita, pekonipapuja, tomaattia valkosipulijuustolla, kermaisia valkosipuliperunoita

Kievarin Härkää

50,80
~ paahdettua häränsisäfileetä viipaleina, korvasienimuhennosta, kasviksia, valkosipuliperunoita

Häränpihvi Peltolan Blue

53,50
~ pariloitu häränsisäfileepihvi Peltolan Blue-sinihomejuustokuorrutuksella, mustaherukkakastiketta, persikkaa, pekoniin käärittyjä papuja, kermaisia valkosipuliperunoita

Jälkiruokia

Pikisaaren erikoinen

14,80
~ kermaista tervajäädykettä, karpalokastiketta, lumikarpaloita

Kainuun kaiho

15,50
~ kanelikermassa haudutettua juustoleipää, lakkahilloketta

Oulun kuutamo

14,60
~ vanhanajan kermavanukas, tyrnimarjakastiketta, karamellisoitua kauraa

Kievarin paahtovanukas

14,50
~ vaniljainen paahtovanukas mantelipitsillä

Lisätietoja tarjoiltavista annoksista sekä niiden sisältämistä allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista ja tuotteista saa pyydettäessä henkilökunnalta.
(Elintarviketietoasetus EU N:o 1169/2011)

Lämpimästi tervetuloa Kievariin!