Ruokalista

Kievarin keittiö on erikoistunut Oulun alueen gastronomiaan ja ruokakulttuuriin.
Ruokalista edustaa pohjoispohjalaista ruokakulttuuria parhaimmillaan.

Lähiruoka on Kievarin keittiön kulmakivi.
Valmistamme kaikki ruuat omassa keittiössämme Pikisaaressa. Merilohi tulee Norjasta Jäämereltä, muutoin käytämme vain suomalaista lihaa ja kalaa. Perunat, juurekset ja vihannekset hankimme lähialueelta. Käytämme vain karrageenittomia (E 407) maitotuotteita.

Erikoisruokavaliot voimme toteuttaa useimmissa annoksissa. Ole hyvä ja tiedustele asiaa tarjoilijaltasi

Arctic Food Lab

Sokeri-Jussin Kievarin ruokalistan AFL-merkillä varustetut annokset edustavat pohjoispohjalaisen keittiön perinteitä parhaimmillaan.

Arctic Food Lab

Arctic Food Lab on Oulun kulttuuripääkaupunkivuoteen liittyvä ohjelmakokonaisuus, joka tuo yhteen Oulun seudun gastronomian ja ruokakulttuurin toimijoita. Arctic Food Lab tuo esiin pohjoisen Suomen taivaan alla kasvaneiden raaka-aineiden ja arktisissa olosuhteissa syntyneen ruokaperinteen ainutlaatuisuutta. Sokeri-Jussin Kievarin ruokalistan AFL-merkillä varustetut annokset edustavat pohjoispohjalaisen keittiön perinteitä parhaimmillaan.
Sokeri-Jussi ja Arctic Food lab

Arctic Food Lab

Sokeri-Jussin Kievarin ruokalistan AFL-merkillä varustetut annokset edustavat pohjoispohjalaisen keittiön perinteitä parhaimmillaan.

Arctic Food Lab on Oulun kulttuuripääkaupunkivuoteen liittyvä ohjelmakokonaisuus, joka tuo yhteen Oulun seudun gastronomian ja ruokakulttuurin toimijoita.
Arctic Food Lab tuo esiin pohjoisen Suomen taivaan alla kasvaneiden raaka-aineiden ja arktisissa olosuhteissa syntyneen ruokaperinteen ainutlaatuisuutta.

Sokeri-Jussin Kievarin ruokalistan AFL-merkillä varustetut annokset edustavat pohjoispohjalaisen keittiön perinteitä parhaimmillaan.

Arctic Food Lab on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki

Alkuruuat

Oululainen Rössypottu

14,50
veripaltusta, porsaansavukyljestä ja perunoista valmistettu perinnekeitto

Täytetty uuniperuna

14,50
kermaisella metsäsienimuhennoksella täytetty uuniperuna

Palsternakkakeittoa ja pekonia

14,60
kermaista palsternakkakeittoa ja savustettua porsaankylkeä

Rautua tar tar

15,80
graavisuolattua rautua, ruohosipulia, punasipulia ja vuolukermaa vaalealla leivällä

Pohjolan poronkieltä

16,80
keitettyä kylmää poronkieltä viipaleina, metsäsienisalaattia, puolukkaa

Siika-alkupala

17,50
graavisuolattua siikaa, piparjuurikastiketta, kuusenkerkkähunajaa, ruisleipää

Savuporo-korvasienikeitto

18,40
kylmäsavustetulla poronpaistilla ryyditettyä kermaista korvasienikeittoa

Isoäidin keittiö

Meri-Lapin karitsanmaksaa

28,50
voissa paistettua karitsanmaksaa, kuullotettua sipulia, puolukkaa, perunamuhennosta

Vegaaninen kasvisannos

Luomutofua Kievarin tapaan

32,60
leivitettyä paistettua luomu tofua, nokkospinaattikastiketta, paahdettuja kasviksia, uuniperuna

(Luomutofun voi vaihtaa kaikkiin annoksiin)

Kalapääruuat

Oulujärven muikkuja

36,80
ruisjauhoilla leivitettyjä, voissa paistettuja muikkuja, tillivoisulaa, perunamuhennosta

Luostarin siikaa

45,80
paistettuja siikaseläkkeitä, Valamon luostarin valkoviinistä valmistettua voikastiketta, kauden kasviksia, yrttiperunoita

Rautua Kievarin tapaan

47,80
voissa paistettua rautua, kermaista korvasienikastiketta, kauden kasviksia, yrttiperunoita

Irnin kuhaa

49,50
kevyesti leivitettyjä, voissa paistettuja kuhaseläkkeitä, viiriäisenmunia vanhanajan tillivalkokastikkeessa, kauden kasviksia, yrttiperunoita

Kievarin poroerikoisuudet

Lappilainen poronkäristys

40,50
poronpaistista valmistettua poronkäristystä, perunamuhennosta, suolakurkkua, puolukkaa

Katajanmarjaporoa

56,80
kokonaisena paahdettua viipaloitua poron ulkofileetä, ylikypsää poron välikyljystä, kermaista katajanmarjakastiketta, paahdettua kaskinaurista, karpalohyytelöä, paahdettuja perunoita

Lihapääruuat

Metsästäjänleike

30,80
leivitetty porsaanleike, kermaista metsäsienimuhennosta, kauden kasviksia, maalaisranskanperunoita

Pihlajanmarjakanaa

32,50
paahdettua kananrintaa, tummaa pihlajanmarjakastiketta, kauden kasviksia, kermaperunoita

Meri-Lapin karitsanpotka

36,50
uunissa paahdettu karitsanpotka, paistinliemikastiketta, uunijuureksia, perunamuhennosta

Kievarin pihvipannu

36,80
grillattu häränulkofileepihvi ja maustevoi, leivitetty porsaanleike ja Bearnaise-kastiketta, grillattua tomaattia, pekonipapuja, maalaisranskanperunoita

Keittiömestarin pippuripihvi

48,60
pariloitu häränsisäfileepihvi pippurikermakastikkeessa, kasviksia, valkosipuliperunoita

Valkosipulihärkää

51,50
kokonaisena paahdettua häränsisäfileetä viipaleina, valkosipulivoita, valkosipulituorejuustolla täytetty tomaatti, hunajalla marinoituja valkosipulinkynsiä, kermaisia valkosipuliperunoita

Kievarin härkää

52,80
pariloitu häränsisäfileepihvi, kermaista korvasienimuhennosta, kasviksia, valkosipuliperunoita

Härkää Peltolan Blue

53,50
Peltolan Blue-sinihomejuustolla kuorrutettu häränsisäfileepihvi, tummaa mustaherukkakastiketta, persikkaa, parsakaalia, kermaisia valkosipuliperunoita

Jälkiruuat

Pikisaari special

16,50
salmiakkijäädykettä, tervakastiketta

Kesäunelma

14,60
paahtovanukas, mantelipitsiä

Viileä viettelys

14,80
raparperisorbettia, mansikkaa

Kainuun kaiho

17,60
juustoleipää kermassa, lakkahilloketta

Jäätelö

15 / 12
vanhanajan vaniljajäätelöä, mansikkaa

Lisätietoja tarjoiltavista annoksista sekä niiden sisältämistä allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista ja tuotteista saa pyydettäessä henkilökunnalta.
(Elintarviketietoasetus EU N:o 1169/2011)

Lämpimästi tervetuloa Kievariin!