Ruokalista

Lähiruoka on Kievarin keittiön kulmakivi.
Valmistamme kaikki ruuat omassa keittiössämme Pikisaaressa.
Merilohi tulee Norjasta Jäämereltä, muutoin käytämme vain suomalaista lihaa ja kalaa. Perunat, juurekset ja vihannekset hankimme lähialueelta. Käytämme vain karrageenittomia (E 407) maitotuotteita.

Erikoisruokavaliot voimme toteuttaa useimmissa annoksissa.
Ole hyvä ja tiedustele asiaa tarjoilijaltasi.


Alkuruuat
Oululainen Rössypottu Arctic Food Lab logo 12,80   Lohitartar 13,40
~ veripaltusta, palvikyljestä ja perunoista valmistettu kuuluisa oululainen perinnekeitto, paahdettua ruisleipää ja kirnuvoita   ~ graavisuolattua merilohta, sipulia, tilliä ja vuolukermaa vaalealla leivällä, mummonkurkkua
Savuporo-korvasienikeitto 14,60   Kutunjuustoa Kievarin tapaan 9,50
~ kylmäsavustetulla poronpaistilla höystettyä kermaista korvasienikeittoa, paahdettua ruisleipää ja kirnuvoita   ~ paahdettua suomalaista kutunjuustoa, salaattia tuoreista vihanneksista, Kievarin luomuhunajakastiketta
Graavisiika-alkupala 14,50   Tannilan poronkieltä 14,20
~ graavisuolattua siikaa, piparjuurikastiketta, punasipulia, luomuhunajaa, tilliä, paahdettua ruisleipää   ~ keitettyä kylmää poronkieltä viipaloituna, metsäsienisalaattia, karpalohilloketta
Isoäidin keittiö
Oulujärven muikkuja 27,60   Lappilainen poronkäristys 28,80
~ ruisjauhoilla leivitettyjä, voissa paistettuja muikkuja, paahdettuja lähialueen juureksia, perunamuhennosta   ~ viipaloidusta poronpaistista hitaasti hauduttaen valmistettua käristystä, puolukkaa, suolakurkkua, perunamuhennosta
Merilapin karitsan maksaa 26,50   Hirvenlihapyörykät 28,50
~ voissa paistettua karitsan maksaa, kuullotettua sipulia, puolukkaa, perunamuhennosta   ~ hirvenjauhelihasta valmistettuja lihapyöryköitä isoäidin kermakastikkeessa, suolakurkkua, puolukkahilloa, peruna-muhennosta
Pääruuat
Kievarin kuhaa Arctic Food Lab logo 34,50   Kievarin pihvipannu® 29,50
~ voissa paistettuja kevyesti leivitettyjä kuhaseläkkeitä, kermaista kantarelli-kastiketta, paahdettuja lähialueen juureksia, raakapaistettuja viipaleperunoita   ~ härän ulkofileepihvi ja grillimaustevoita, leivitetty porsaanleike ja bearnaisekastiketta, grillitomaattia, pekoniin käärittyjä vihreitä papuja, maalaisranskanperunoita
Merilohta talon tapaan 28,60   Härkää Peltolan Blue 38,80
~ voissa paistettua merilohta, tilli-vuolukermakastiketta, paahdettuja lähialueen juureksia, raakapaistettuja viipaleperunoita   ~ Peltolan Blue-sinihomejuustolla kuorrutettu pariloitu härän sisäfileepihvi (200 g), tummaa mustaherukkakastiketta, pekoniin käärittyjä vihreitä papuja, mustaherukkahyytelöä, kermaisia valkosipuliperunoita
Pihlajanmarjakanaa 27,20   Kievarin härkää 38,40
~ pariloitua maalaiskananrintaa, tummaa pihlajanmarjakastiketta, paahdettuja lähialueen juureksia, kermaisia kutun-juustoperunoita   ~ kokonaisena paahdettua, viipaloitua härän sisäfileetä (200 g), kermaista korvasienimuhennosta, paahdettuja lähialueen juureksia, valkosipuliperunoita
Savoijinkaalikääryleet 28,60   Valkosipulihärkää 38,50
~ tattarilla, härkäpapurouheella ja juureksilla täytetyt Savoijinkaalikääryleet, lehtipinaattikastiketta, paahdettuja lähialueen juureksia, paahdettuja puikulaperunoita   ~ kokonaisena paahdettua, viipaloitua härän sisäfileetä (200 g), valkosipulivoita, marinoituja valkosipulinkynsiä, valkosipulituorejuustolla täytetty tomaatti, kermaisia valkosipuliperunoita
Karitsan potkaa 29,50   Keittiömestarin pippuripihvi 37,60
~ uunissa haudutettu kokonainen karitsanpotka, tummaa paistinliemikastiketta, paahdettuja lähialueen juureksia, peruna-muhennosta   ~ pariloitu härän sisäfileepihvi (200 g), kermaista pippurikastiketta, paahdettuja lähialueen juureksia, valkosipuliperunoita
Poronkieltä Kievarin tapaan 30,80   Tannilan poroa 40,50
~ voissa paistettua, viipaloitua poronkieltä, kermaista korvasienikastiketta, paahdettuja lähialueen juureksia, paahdettuja puikula-perunoita   ~ kokonaisena paahdettua, viipaloitua poron ulkofileetä (180 g), tummaa karpalokastiketta, kermaista korvasienimuhennosta, karpalohyytelöä, paahdettuja lähialueen juureksia, paahdettuja puikulaperunoita
Jälkiruuat
Pikisaaren erikoinen Arctic Food Lab logo 12,50   Kainuun kaiho 12,60
~ kermaista salmiakkijäädykettä, tervakastiketta, kermavaahtoa   ~ kanelikermassa haudutettua leipäjuustoa, lakkahilloketta
Oulun kuutamo 12,20   Lapin huuma 12,80
~ vanhanajan vanukas kermasta ja luomupiimästä, tyrnimarjakastiketta, karamellisoitua kauraa   ~ lakoista valmistettua sorbettia ja lakkakastiketta (maidoton)
decoration

Lisätietoja tarjoiltavista annoksista sekä niiden sisältämistä allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista ja tuotteista saa pyydettäessä henkilökunnalta.
(Elintarviketietoasetus EU N:o 1169/2011)