Ruokalista

Lähiruoka on Kievarin keittiön kulmakivi.
Valmistamme kaikki ruuat omassa keittiössämme Pikisaaressa.
Merilohi tulee Norjasta Jäämereltä, muutoin käytämme vain suomalaista lihaa ja kalaa. Perunat, juurekset ja vihannekset hankimme lähialueelta. Käytämme vain karrageenittomia (E 407) maitotuotteita.

Erikoisruokavaliot voimme toteuttaa useimmissa annoksissa.
Ole hyvä ja tiedustele asiaa tarjoilijaltasi.


Alkuruuat
Rössypottu Arctic Food Lab logo 13,50   Vihreä salaatti 11,80
~ veripaltusta, palvikyljestä ja perunoista valmistettu oululainen perinnekeitto   ~ sydänsalaattia, kirsikkatomaattia, tuorekurkkua, kevätsipulia, Kievarin salaatinkastiketta
Poronkielialkupala 14,80   Lohitartar 13,80
~ keitettyä kylmää poronkieltä viipaloituna, herkkusienisalaattia, mummonkurkkua   ~ graavisuolattua merilohta, sipulia, tilliä ja vuolukermaa vaalealla leivällä, mummonkurkkua
Kievarin savuporo-korvasienikeitto 15,50   Lohiruusuke 14,60
~ kylmäsavustetulla poronpaistilla ryyditettyä kermaista korvasienikeittoa   ~ graavisuolattua merilohta ruusukkeena, korvasienimuhennosta, perunaa
Klassikot
Lohiruusukkeet 27,60   Lämmin lohisalaatti 28,50
~ graavisuolattua merilohta ruusukkeina, kermaista korvasienimuhennosta, tilliperunaa   ~ paahdettua merilohta, kevätsipulia, paahdettua perunaa, lämpimiä kauden kasviksia, yrttiranskankermaa (savustuskaudella lohi on lämminsavustettua)
Lämmin kanasalaatti 27,80   Metsästäjän leipä 28,80
~ pariloitua maalaiskananrintaa, paahdettua pekonimurua, paahdettuja leipäkuutioita, ohrattoa, lämpimiä kauden kasviksia, yrtti-ranskankermaa   ~ pariloitu porsaan ulkofileepihvi ja kermaista metsäsienimuhennosta vaalealla leivällä, salaattia, Kievarin salaatinkastiketta
Isoäidin keittiö
Isoäidin haukipihvit 29,80   Lappilainen poronkäristys 34,50
~ Kievarin keittiön haukipihvejä, vanhanajan kananmuna-maitokastiketta, kauden kasviksia, perunamuhennosta   ~ viipaloidusta poronpaistista hitaasti hauduttaen valmistettua poronkäristystä, puolukkaa, suolakurkkua, perunamuhennosta
Pääruuat
Rautua Kievarin tapaan 38,80   Kievarin Pihvipannu® 33,50
~ voissa paistettua rautua, kermaista korvasienikastiketta, kauden kasviksia, yrttiperunaa   ~ härän ulkofileepihvi ja grillimaustevoi, leivitetty porsaanleike ja bearnaisekastiketta, grillattua tomaattia, pekoniin käärittyjä vihreitä papuja, puikularanskanperunoita
Kuhaa Marskin tapaan Arctic Food Lab logo 40,60   Keittiömestarin pippuripihvi 44,60
~ voissa paistettua kuhaa, kermaista herkkusienimuhennosta, piparjuurivoita, kauden kasviksia, tilliperunaa   ~ pariloitu härän sisäfileepihvi (200 g) haudutettuna pippurista ja kermasta kokoon keitetyssä kastikkeessa, kauden kasviksia, raakapaistettuja viipaleperunoita
Yrttitarhan kanaa 28,80   Kievarin pihvi 45,50
~ paahdettua maalaiskananrintaa haudutettuna perinneyrteillä ryyditetyssä kermakastikkeessa, kauden kasviksia, raakapaistettuja viipaleperunoita   ~ pariloitu härän sisäfileepihvi (200 g), kermaista korvasienimuhennosta, kauden kasviksia, raakapaistettuja valkosipuliperunoita
Pikisaaren leike 28,80   Valkosipulipihvi 44,80
~ leivitetty porsaanleike, lehtipersilja-bearnaisekastiketta, kauden kasviksia, raakapaistettuja valkosipuliperunoita   ~ pariloitu härän sisäfileepihvi (200 g), ruohosipuli-valkosipulivoita, valkosipuli-tuorejuustolla täytetty tomaatti, marinoituja valkosipulinkynsiä, kermaisia valkosipuliperunoita
Paahdettua Jalotofua Kievarin tapaan 28,60   Poronkieltä Julienne 42,60
~ kevyesti leivitettyä paahdettua Jalotofua, nokkospinaattikastiketta, kauden kasviksia, yrttiohrattoa   ~ pariloitua viipaloitua poronkieltä, kermaista korvasienimuhennosta, kauden kasviksia, tilliperunaa
Jälkiruuat
Oulun kuutamo 13,50   Viileä viettelys 13,20
~ vanhanajan kermavanukas, vadelmahilloketta, kermavaahtoa   ~ raparperijäädykettä, valkosuklaalastuja
Pikisaaren erikoinen Arctic Food Lab logo 14,60   Kainuun kaiho 14,80
~ kermaista salmiakkijäädykettä, tervakastiketta, kermavaahtoa   ~ fariinisokerilla ja kanelilla maustetussa kermassa haudutettua leipäjuustoa, lakkahilloketta
decoration

Lisätietoja tarjoiltavista annoksista sekä niiden sisältämistä allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista ja tuotteista saa pyydettäessä henkilökunnalta.
(Elintarviketietoasetus EU N:o 1169/2011)