Ruokalista

Lähiruoka on Kievarin keittiön kulmakivi.
Valmistamme kaikki ruuat omassa keittiössämme Pikisaaressa.
Merilohi tulee Norjasta Jäämereltä, muutoin käytämme vain suomalaista lihaa ja kalaa. Perunat, juurekset ja vihannekset hankimme lähialueelta. Käytämme vain karrageenittomia (E 407) maitotuotteita.

Erikoisruokavaliot voimme toteuttaa useimmissa annoksissa.
Ole hyvä ja tiedustele asiaa tarjoilijaltasi.


Rössypottu Arctic Food Lab logo 8,50  
~ pieni annos veripaltusta, palvikyljestä ja perunoista valmistettua oululaista perinneruokaa  
Alkuruuat
Savuporokorvasienikeitto 14,50   Graavisiika-alkupala 14,80
~ kylmäsavustetulla poronpaistilla höystettyä kermaista korvasienikeittoa   ~ graavisuolattua siikaa, piparjuurikastiketta, punasipulia, hunajaa, tilliä
Tannilan poronkieltä 14,80   Lohitartar 13,60
~ keitettyä, kylmää poronkieltä viipaloituna, metsäsienisalaattia, karpalokastiketta, jääkarpaloita   ~ graavisuolattua merilohta, sipulia, tilliä ja vuolukermaa vaalealla leivällä, mummonkurkkua
Silakkalautanen 13,40   Pieni alkusalaatti 10,50
~ vanhanajan maustesilakkaa, katajanmarja- ja tervasilakkaa, punasipulia, tillivuolukermaa, puikulaperunaa   ~ sydänsalaattia, kirsikkatomaattia, tuorekurkkua, Kievarin salaatinkastiketta
Isoäidin keittiö
Lappilainen poronkäristys 32,50   Oulujärven muikkuja 29,60
~ viipaloidusta poronpaistista hitaasti hauduttaen valmistettua poronkäristystä, puolukkasurvosta, suolakurkkua, puikulaperunamuhennosta   ~ valurautapannulla voissa paistettuja, luomuruisjauhoilla leivitettyjä muikkuja, paahdettuja perinnejuureksia, puikulaperunamuhennosta, kirnuvoisulaa
Poronkieltä Kievarin tapaan 30,80   Meri-Lapin karitsanmaksaa 28,50
~ paahdettua, viipaloitua poronkieltä, kermaista korvasienikastiketta, paahdettuja perinnejuureksia, paahdettuja puikulaperunoita   ~ valurautapannulla voissa paistettuja karitsanmaksaviipaleita, kuullotettua sipulia, sokeripuolukkaa, puikulaperunamuhennosta
Pääruuat
Kuhaa Kievarin tapaan Arctic Food Lab logo 38,50   Kievarin Pihvipannu® 32,50
~ kevyesti leivitettyä, voissa paistettua kuhaa, kermaista kantarellikastiketta, kukkakaalia ja porkkanaa, puikulaperunoita   ~ grillattu härän ulkofileepihvi ja grillimaustevoi, voissa paistettu leivitetty porsaanleike, bearnaise-kastiketta, grillattua tomaattia, pekoniin käärittyjä vihreitä papuja, maalaisranskanperunoita
Siikaa Kievarin tapaan 36,80   Keittiömestarin pippuripihvi 44,20
~ voissa paistettua siikaa, ruohosipulilla ryyditettyä kirnuvoikastiketta, kukkakaalia ja porkkanaa, puikulaperunoita   ~ pariloitu härän sisäfileepihvi (200 g) haudutettuna pippurista ja kermasta kokoon keitetyssä kastikkeessa, parsakaalia ja porkkanaa, raakapaistettuja valkosipuliperunoita
Rautua Kievarin tapaan 34,60   Häränpihvi Peltolan Blue 44,80
~ voissa paistettua rautua, kermaista korvasienikastiketta, paahdettuja perinnejuureksia, paahdettuja puikulaperunoita   ~ Peltolan Blue-sinihomejuustolla kuorrutettu härän sisäfileepihvi (200 g), tummaa madeirakastiketta, parsakaalia ja porkkanaa, persikkaa, kermaisia valkosipuliperunoita
Savoijinkaalikääryleet 28,50   Valkosipulihärkää 44,80
~ lähialueen juureksilla ja härkäpapurouheella täytettyjä, uunissa paahdettuja kaalikääryleitä, nokkospinaattikastiketta, kukkakaalia ja porkkanaa, yrttiohrattoa   ~ pariloitua häränsisäfileetä viipaleina (200 g), valkosipulivoita, marinoituja valkosipulinkynsiä, valkosipulituorejuustolla täytetty tomaatti, kermaisia valkosipuliperunoita
Pihlajanmarjakanaa 28,80   Kievarin härkää 44,50
~ paahdettua kananpojan rintafileetä, tummaa pihlajanmarjakastiketta, parsakaalia ja porkkanaa, kermaisia kutunjuustoperunoita   ~ pariloitua härän sisäfileetä viipaleina (200 g), kermaista korvasienikastiketta, parsakaalia ja porkkanaa, raakapaistettuja valkosipuliperunoita
Meri-Lapin karitsanpotkaa 30,80   Tannilan poroa 48,50
~ uunissa kokonaisena paahdettua karitsanpotkaa, tummaa paistinliemikastiketta, paahdettuja perinnejuureksia, puikulaperunamuhennosta   ~ kokonaisena paahdettua, viipaloitua poron ulkofileetä (180 g), tummaa karpalokastiketta, kermaista korvasienimuhennosta, karpalohyytelöä, jääkarpaloita, paahdettuja perinnejuureksia, paahdettuja puikulaperunoita
Jälkiruuat
Pikisaaren erikoinen Arctic Food Lab logo 13,50   Oulun kuutamo 13,20
~ kermaista salmiakkijäädykettä, tummaa ja makeaa tervakastiketta, kermavaahtoa   ~ kermasta ja piimästä valmistettu vanukas, tyrnimarjakastiketta, karamellisoitua kauraa
Lapin huuma 14,50   Kainuun kaiho 13,60
~ lakoista ja kermasta valmistettua jäädykettä, lakkakastiketta, sokerilakkoja   ~ kanelilla ja fariinisokerilla maustetussa kermassa haudutettua kainuulaista juustoleipää, sokerilakkoja
decoration

Lisätietoja tarjoiltavista annoksista sekä niiden sisältämistä allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista ja tuotteista saa pyydettäessä henkilökunnalta.
(Elintarviketietoasetus EU N:o 1169/2011)