Ruokalista

Valmistamme kaikki ruuat omassa keittiössämme Pikisaaressa.
Merilohi tulee Norjasta Jäämereltä, muutoin käytämme vain suomalaista lihaa ja kalaa. Perunat, juurekset ja vihannekset hankimme lähialueelta. Käytämme vain karrageenittomia (E 407) maitotuotteita.

Erikoisruokavaliot voimme toteuttaa useimmissa annoksissa.
Ole hyvä ja tiedustele asiaa tarjoilijaltasi.


Alkuruuat
Rössypottu Arctic Food Lab logo 13,20   Tannilan poronkieltä 14,50
~ veripaltusta, palvikyljestä ja perunoista valmistettu oululainen perinnekeitto, paahdettua ruisleipää ja kirnuvoita   ~ keitettyä kylmää poronkieltä viipaloituna, tuoreherkkusienisalaattia, raparperihilloketta
Lohitartar 12,40   Kutunjuustosalaatti 9,80
~ graavisuolattua merilohta, sipulia, tilliä ja vuolukermaa vaalealla leivällä, mummon kurkkua   ~ paahdettua suomalaista kutunjuustoa, salaattia kauden tuoreista vihanneksista, Kievarin salaattikastiketta
Salaatit
Kievarin kanasalaatti 25,40   Kievarin lohisalaatti 25,40
~ pariloitua maalaiskananrintaa, paahdettua pekonia ja leipäkuutioita, salaattia kauden tuoreista vihanneksista, Caesar-kastiketta   ~ pariloitua merilohta, paahdettua kevätsipulia, luomukananmunaa, salaattia kauden tuoreista vihanneksista, yrttikastiketta (savustuskaudella lohi on lämminsavustettua)
Klassikot
Lohiruusukkeet 26,60   Metsästäjän leipä 26,80
~ graavisuolattua merilohta, kermaista korvasienimuhennosta, yrttiperunoita   ~ pariloitu porsaan ulkofileepihvi ja kermaista metsäsienimuhennosta vaalealla leivällä, salaattia kauden tuoreista vihanneksista, Kievarin salaatinkastiketta
Isoäidin keittiö
Lappilainen poronkäristys 28,80   Poronkieltä Kievarin tapaan 30,80
~ viipaloidusta poronpaistista hitaasti hauduttaen valmistettua käristystä, puolukkaa, suolakurkkua, perunamuhennosta   ~ kokonaisena paahdettua, viipaloitua poronkieltä, kermaista korvasieni-muhennosta, karpalohyytelöä, yrttiperunoita
Pääruuat
Kievarin kuhaa Arctic Food Lab logo 32,60   Kievarin pihvipannu® 29,50
~ voissa paistettuja kevyesti leivitettyjä kuhaseläkkeitä, kermaista kantarellikastiketta, paahdettuja lähialueen juureksia, yrttiperunoita   ~ härän ulkofileepihvi ja grillimaustevoita, leivitetty porsaanleike ja bearnaisekastiketta, paahdettua tomaattia, pekoniin käärittyjä vihreitä papuja, maalaisranskanperunoita
Savoijinkaalikääryleet 28,50   Pikisaaren pihvi 35,50
~ juureksilla täytettyjä savoijinkaali-kääryleitä, nokkoskastiketta, paahdettuja lähialueen juureksia, yrttiohrattoa   ~ pariloitu härän sisäfileepihvi, bearnaise-kastiketta, paahdettua kevätsipulia, paahdettuja lähialueen juureksia, Kievarin pölökkyperunoita
Yrttitarhan kanaa 27,60   Valkosipulihärkää 35,50
~ yrttimarinoitua maalaiskananrintaa, kotimaisilla perinneyrteillä ryyditettyä kermakastiketta, paahdettuja lähialueen juureksia, raakapaistettuja viipaleperunoita   ~ kokonaisena paahdettua, viipaloitua härän sisäfileetä, valkosipulivoita, marinoituja valkosipulinkynsiä, valkosipulituorejuustolla täytetty tomaatti, kermaisia valkosipuli-perunoita
Lehtipihvi 28,40   Kievarin härkää 35,80
~ ohuen ohut grillattu härän ulkofileepihvi, grillimaustevoi, salaattia kauden tuoreista vihanneksista, Kievarin salaatinkastiketta, maalaisranskanperunoita   ~ kokonaisena paahdettua, viipaloitua härän sisäfileetä, kermaista korvasienimuhennosta, paahdettuja lähialueen juureksia, valkosipuliperunoita
Jälkiruuat
Pikisaaren erikoinen Arctic Food Lab logo 11,80   Viileä viettelys 11,20
~ salmiakkijäädykettä, tervakastiketta, kermavaahtoa   ~ luomumansikkasorbettia, tuoretta mansikkaa
Oulun kuutamo 11,50   Kiikelin kermavanukas 11,50
~ perinteinen vaniljavanukas, tyrnimarja-kastiketta, karamellisoitua kauraa   ~ sokeripaahdettu kermavanukas, lakkahilloketta
decoration

Lisätietoja tarjoiltavista annoksista sekä niiden sisältämistä allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista ja tuotteista saa pyydettäessä henkilökunnalta.
(Elintarviketietoasetus EU N:o 1169/2011)